З 21 по 23 березня в Одесі відбувся обласний семінар-змагання зі спортивного туризму серед працівників закладів освіти, що мав за мету популяризацію здорового способу життя, пропаганду спортивного туризму та орієнтування на місцевості, підвищення рівня туристської майстерності учасників змагань та безпеку проведення туристських подорожей, підготовку організаторів проведення гри «Сокіл» («Джура») у 2018-2019 навчальному році.

 Від Саратського району в змаганнях взяла участь команда, до складу якої увійшли  Ольга Сога і Юрий Сирбу, методист і керівник гуртків «Пішохідний туризм» комунального закладу «Саратський районний будинок дитячої творчості», а також вчителі фізичної культури Сергій Печенюк (Ярославська ЗОШ І-ІІІ ст.) і Марія Чеботраш (Успенівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Усі молоді, креативні, досвідчені і завзяті педагоги є керівниками шкільних команд та постійними учасниками районних етапів всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Під час підготовки до змагань наша команда поставила за мету досягти перемоги. За підсумками змагань серед 10 команд Одеської області (Овідіопільського, Кодимського, Подільського, Савранського, Лиманського,  Любашівського районів, Мологівської ОТГ, Ширяївської ОТГ та Київського району міста Одеса), а команда Саратщини посіла перше місце.

Переможці нагороджені медалями, кубком і дипломом Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання. А найголовніше – члени Саратської команди отримали позитивні емоції від спілкування з учасниками змагань, вдосконалили свої навички зі спортивного туризму і готові до суддівства районного етапу гри  «Сокіл» («Джура»), який відбудеться в травні поточного року.