майданчики для відстою

На автомобільній дорозі М-15 зараз влаштовано три таких майданчики, які тимчасово використовуються як місця для відстою великовантажного транспорту. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Службу автомобільних доріг.

Майданчики було створено ще навесні з метою упорядкування транспорту та зниження заторів на автомобільних дорогах, які ведуть до міжнародних контрольно-пропускних пунктів.

Наразі на всіх трьох майданчиках вже влаштували суцільний шар асфальтобетону на автомобільних дорогах М-15 Одеса – Рені (на м. Бухарест) та Т-16-30 Струмок – Шевченкове – Кілія, що розташовані поблизу таких населених пунктів:

▪️ м. Кілія;

▪️ м. Рені;

▪️ с. Саф’яни.

Зараз вони слугують для тимчасового відстою великовантажного транспорту, аби водії мали змогу зупинитися для відпочинку,  перечекати несприятливі погодні умови,  черги на шляхах до річкових портів та автодорогах, що прямують до кордонів з сусідніми державами. Але це не заважає використовувати їх за призначенням – на них будуть зберігати пісок, сіль та піщано-сольові матеріали для швидкого усунення ожеледиці на дорогах в осінньо-зимовий період.