Вже тиждень у Саратській громаді триває збір коштів на підтримку ЗСУ, а саме придбання автівки для земляків воїнів-морпіхів. Про це повідомляє Саратська Селищна Рада, передає Бессарабія.UA.

Вся громада об’єдналася навколо ідеї, яка народилась у селі Михайлівка, козацькому поселенні 19 століття, серед місцевих волонтерів на чолі з депутатом Білгород-Дністровської районної ради, координатором волонтерського руху села Квашою Г.І.. Вже відбулися благодійні ярмарки, концерти організовані за участю закладів освіти, культури, які підтримані широким колом небайдужих громадян у селищі Сарата, селах Новоселівка, Світлодолинське, Михайлівка, Введенка, Мирнопілля. Надійщло 54 985 грн. Під час благодійного заходу у Саратському селищному будинку культури секретар Саратської селищної ради Проданов В.П. передав до загальної скриньки громади 3300 грн., що були зібрані спортивною спільнотою під час футбольного турніру у селі Світлодолинське. Таким чином, у спільну скарбничку вже надійшло 58 285 грн.

Акція триває. Сьогодні, 5 листопада о 15 годині, благодійний захід відбудеться у Зорянському сільському будинку культури. 8 листопада, у форматі онлайн-концерту, до спільної справи долучаються аматори та мешканці села Долинка.

13 листопада о 12 годині розпочнеться фінальна частина справи, яку підтримала вся громада. Із захопленням та завзято мешканці села Введенка вирішили провести другий етап благодійних заходів у селі, де будуть остаточно підведені підсумки збору коштів і по громаді.

Не залишаються осторонь від благодійної справи потужні агровиробники, що долучаються і зроблять все, щоб мета акції отримала позитивне завершення, а воїни-земляки вкрай потрібну автівку.