безпека інтеграція

Його мета – повернути втрачені від війни збитки регіону і створити нові можливості для розвитку. Організатори сподіваються, що це стане справжнім перезавантаженням регіону. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Агенцію регіонального розвитку Одеської області.

Як показує статистика, втрати від війни в Одеській області станом на лютий 2023 року складають 600 млн доларів — саме такі дані наведені у Другому звіті збитків і потреб України, розробленому Світовим банком, Урядом України, ЄС та ООН.

Нещодавно створений План відновлення Одеської області та його реалізація стане унікальною можливістю запустити процеси, які не лише дадуть змогу відбудувати втрачене, а і створити нове.

Фундаментом цього процесу має послугувати проведення Форуму відновлення Одещини під назвою «Безпека. Інтеграція. Потенціал». Його організаторами виступають USAID Ukraine – USAID Україна, HOVERLA/проєкт USAID в Україні, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Агенція регіонального розвитку Одеської області, Одеська обласна державна адміністрація, Одеська обласна рада VIIІ скликання.

Цей Форум має стати першим масштабним заходом на Півдні України щодо стратегії та візії післявоєнного розвитку області.

Захід проводитиметься також для того, щоб сформувати стратегічне бачення відбудови Одеського регіону, а також визначити пріоритетні задачі та почати роботу над ними.

Серед основних питань Форуму, як зазначають його організатори, будуть питання про проблеми та потенціал людського капіталу, розвиток логістичного та аграрного напрямів, енергетичну незалежність та інноваційні рішення у промисловості. Також Форум дасть можливість почути позицію головних стейкхолдерів процесу.

Учасниками заходу можуть стати експерти, представники державних органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу, недержавного сектору, міжнародні партнери, які об’єднають свій досвід навколо визначення шляху до процвітаючої Одеської області та України.

Остаточна дата проведення Форуму буде оголошена трохи пізніше.