«Новоодеська – Арциз»

Мета створення такого проєкту – підвищити надійність та якість електропостачання у південній частині Одеської області. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Одеську обласну державну адміністрацію.

На думку голови Одеської обласної військової адміністрації, спорудження повітряної лінії потужністю у 330 кВ «Новоодеська–Арциз» – ефективний засіб підвищення як надійності електропостачання, так і якості електроенергії в Одеському регіоні.

«Загальна площа цієї зони – 12,59 тисячі кв. км, що становить 39% території Одеської області. Споживання електроенергії тут складає приблизно 8-10% загального обсягу споживання у Південній енергетичній системі. А тут є лише одна опорна підстанція 330/110 кВ «Арциз», яка підключена однією тупиковою лінією 330 кВ від Молдовської ДРЕС. На ній встановлено два автотрансформатори. Схема електропостачання тупиковою лінією з установленням на ПС двох автотрансформаторів є дуже ненадійною. Така погана якість електропостачання, перешкоджає включенню чутливих електричних приладів, зокрема медичної апаратури, телевізорів, радіоприймачів, холодильного устаткування, побутових приладів», – відзначив начальник Одеської ОВА.

З ним цілковито згоден і голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«За Планом розвитку «Укренегро», як пріоритетом, передбачена реалізація проєктів, спрямованих на забезпечення видачі потужності генерації, підвищення надійності роботи окремих енерговузлів та систем технологічного управління. Ключовий з них – будівництво ПЛ 330 кВ Новоодеська — Арциз, що тим самим підвищить надійність та якість електропостачання південного регіону Одеської області», – підкреслив Володимир Кудрицький.

При Одеській ОВА вже створена і працює робоча група, яка аналізує картографічний матеріал з варіантами проходження траси ПЛ, розробляє та надає відповідні пропозиції щодо початку реалізації проєкту з будівництва повітряної лінії та готує усі необхідні документи аби чітко провести усі роботи.

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.