судно московский

У жовні 2022 року в УДП розпочалася робота з дерусифікації флоту, адже майже усі судна мали назву російських та радянських міст або діячів. Сьогодні, 24 травня, своєї черги на перейменування дочекався буксир під назвою «московский-2». Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на УДП.

Перейменування флоту УДП було анонсовано керівництвом підприємства ще у серпні 2022 року. З приводу «великого перейменування» була організована нарада, на якій обговорили, чому будуть надавати перевагу при виборі нових «імен» для суден.

Перші 6 нових назв було узгоджено у жовтні минулого року, тоді поступово й розпочалася «велика дерусифікація». У нових назвах переважно віддавали шану українським містам-героям, які мужньо боролися проти російських загарбників.

Після цього, у березні 2023, УДП узгодило ще 12 нових назв для суден, у тому числі перейменування службово-допоміжного судна «московский -2», яке сьогодні офіційно набуло ім’я «Кілійський».

«москва сьогодні є символом болю і страждань, завданих українському народові – більше ніколи не буде її на нашій землі», – зазначили в УДП.