26  грудня  в Сараті на  показових виступах зі спортивної акробатики «Акробатичний калейдоскоп» підвели підсумки роботи  за перший семестр вихованців трьох гуртків «Спортивна акробатика» (керівник- тренер, лауреат міжнародних конкурсів, майстер спорту зі спортивної акробатики Євген Захаров), що діють на базі  районного Будинку  дитячої творчості.

Юні спортсмени з Сарати, Новоселівки та Зорі займаються в гуртках трохи більше року, але своєю наполегливою працею та мудрими настановами досвідченого тренера досягли значних результатів. Протягом І семестру спортсмени взяли участь у відкритому чемпіонаті ДЮСШ Білгорода-Дністровського зі спортивної акробатики серед юнацьких розрядів. В результаті  жіноча група, яка складається з  Віки Мандро-Фоменко, Антоніни  Златової, Наталі Капустян, Аліни Макрі, Поліни Бранги, отримала перші призові місця. Чоловіча група, яку очолили  Артем Кунцевич, Максим Кунцевич, Роман Подуст, Сергій Подуст, теж стали кращими в змаганнях.

Друге місце посіли Ніколетта Потоп, Аліна Бойштян та Ксенія Парпалак. Третіми стали акробатки Маріанна Кіреу, Олександра Володіна, Мілєна Узунова, Марія Златова, Ангеліна Георгієва та Марія Георгієва.

Нещодавно 13 юних спортсменів  повернулися з відкритого Всеукраїнського турніру зі спортивної акробатики пам’яті заслуженого тренера України Олексія Чернявого,  який відбувся у Львові. В індивідуальних вправах перше місце  вибороли  Поліна Бранга (Сарата) і Антоніна Златова (Зоря),  третє місце – Аліна Макря (Сарата).

У Львові на спортсменів чекали ще одні змагання – відкрита першість ДЮСШ № 5, присвячена Дню святого Миколая. Перше місце посіла чоловіча група з Сарати, до складу якої увійшли Роман і Сергій Подусти,  Максим і Артем Кунцевичі. Серед жіночих пар перше місце виборили Маріанна Кіреу та Олександра Володіна (Новоселівка), друге місце – Марія Златова та Мілєна Узунова (Зоря). В стрибках на акробатичній доріжці  перше місце посіла Антоніна Златова (Зоря). Діти не тільки взяли участь у змаганнях, але й відвідали  театр та цирк у Львові. Таку можливість їм подарував тренер Євген Захаров.

Спортивна акробатика – це граціозний вид спорту. Коли спостерігаєш за виступами дітей, захоплює подих. Саме такі емоції переповнювали на підсумкових   показових   виступах   усіх   глядачів.  Індивідуальні вправи, жіночі і чоловічі   групи,   стрибки   на   акробатичній доріжці – все вражало своєю оригінальністю. А щасливі й горді  юні спортсмени  з задоволенням демонстрували свої вміння.

В   кінці    виступу  всі діти   отримали   солодкі   новорічні подарунки   від  громадської організації «Центр розвитку Бессарабії»  (співзасновник — Віктор Куртєв), яка  постійно морально та матеріально підтримує талановиту і  обдаровану молодь Саратщини, закуповує  спортивний інвентар, організовує екскурсії для дітей, за що від імені педколективу та  батьків висловлюємо глибоку подяку.

Маємо надію, що в майбутньому юні акробати й надалі прославлятимуть Саратський  район не тільки на всеукраїнських змаганнях, а й на міжнародному рівні.