Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

південь

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 21.07.2022. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на ОК «Південь».

Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку динамічна, напружена, але контрольована.

Ворог продовжує ведення оборонних дій, тримаючись за відступні рубежі. Після понесених втрат особовий склад 34 окремої мотострілецької бригади окупаційних військ відмовляється йти в бій.

Надвечір ворог завдав авіаційний удар відчаю в район Потьомкиного. Без наших втрат, боягузливо ретирувався.

Натомість наші авіатори протягом бойового дня нанесли удари по ворожих позиціях і запасах.

Нанесено ураження по п’ятьох опорних пунктах і двох складах боєприпасів у Скадовському та Бериславському районах Херсонщини, а також по місцю скупчення ворожого особового складу на Миколаївщині.

Всього нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад вогневих завдань. Наразі підтверджено втрати ворога у складі: рашистів, самохідна гаубиця «Мста-С», безпілотних розвідника, одиниці броньованої та автомобільної техніки. Остаточні втрати дорозвідуються.

У Чорному морі корабельне угруповання ворога без змін, продовжує підтримувати напругу загрози ракетного удару 16-ма «Калібрами» на двох кораблях. Поруч з ними 1 вдк.

На Одещині ворог продовжує інформаційно-пропагандистську кампанію із залякування та нагнітання неправдивих повідомлень-жахачек псевдоуспіхів своєї недоармії. Про влучання у приватні будинки мирних жителів міністерство оборони рашистів рапортує як про знищення військово-тренувальних баз із сотнями загиблих нацистів.

На Придністровському напрямку обстановка стабільно контрольована силами оборони. Державний кордон надійно захищено, активності сил військового контингенту на території суміжної держави не спостерігається.