присяга

13 листопада у військовій частині 3058 молоде поповнення гвардійців складало урочисту Військову присягу. 50 військовослужбовців з Тернопільської, Волинської, Дніпропетровської областей в урочистій обстановці промовили слова священної обітниці воїна. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Військова присяга здавна вважалася трепетним  дійством  для кожного українського бійця. І зараз, навіть ті, хто склали обітницю воїна вже давно, все життя пам’ятають слова Військової присяги.

Юнаки, які лише місяць тому вдягнули військову форму та вступили в однострій НГУ, вже впевнено крокують по плацу, тримаючи в руках автомати.

Молодих гвардійців привітав командир військової частини 3058 підполковник Андрій Бойко: «Слова священної присяги для кожного з вас є словами, які носять особливий зміст. Служити, оберігати, захищати – це основні гасла кожного військовослужбовця НГУ. Саме в цьому є наше призначення. Ваші батьки, я впевнений, зараз пишаються вами. На вашому шляху ще багато справ, якими зможуть пишатися ваші рідні. Гарної вам служби, впевненості, здоров’я та натхнення!»

Воїнів також привітав і капелан військової частини отець Сергій. Пан Сергій прочитав молитву українських воїнів та благословив кожного бійця.

«Сьогодні я став справжнім солдатом. Коли я лише вступив до лав Національної гвардії України, зізнаюся, що не мав такої впевненості в собі. Були вагання і сумніви у своїх силах. Але разом з товаришами по службі ми подолали цей складний шлях: перетворення цивільного юнака на військовослужбовця НГУ. І я з впевненістю та гордістю заявляю, що подолання цього шляху зробило мене внутрішньо сильнішим та впевненішим!», — розповів солдат Дмитро Збризький.

Прийміть щирі вітання та найкращі побажання у вашому новому військовому житті!