Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Загроза ракетних ударів залишається дуже високою. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на ОК «Південь».

Обстановка на Південнобузькому напрямку ведення бойових дій залишається динамічною, але її розвиток під контролем сил оборони.

Ворог в операційній зоні продовжує ведення бойових дій на рубежах оборони.

На двох паралельних напрямках у Бериславському районі Херсонщини ворог намагався провести контратаки силами двох ротних тактичних груп, щоб відновити втрачене положення. Успіху не мав, із втратами відступив.

Парами Мі-8 ранком атаковано Ольгіне, а вдень Андріївку. Наших втрат немає. Ворожі гелікоптери, ухиляючись від вогню у відповідь, відійшли на вихідні позиції.

Нашою авіацією нанесено 5️ ударів по ворогу.

Парою літаків штурмової авіації та фронтовими бомбардувальниками атаковано 3 ворожих опорних пункти у Бериславському районі, а пари Мі-8 та Мі-24 відпрацювали 2 ворожих опорних пункти у Херсонському.

Поблизу Іванівки ворог намагався провести повітряну розвідку за допомогою безпілотного літального апарату “Мерлін-ВР”. Влучною роботою зенітно-ракетного підрозділу розвідку припинено, розвідника знищено.

Ракетно-артилерійськими підрозділами наших військ виконано близько 1️90 вогневих завдань.

Загальний результат за бойовий день свідчить, що вороже військо зменшено на 66 одиниць особового складу, 5️ танків, 2️ самохідні гаубиці «Гвоздика», протитанковий ракетний комплекс “Фагот”, 3️ одиниці броньованої та 9️ автомобільної техніки.

Також знищений командно-спостережний пункт 785-го окремого загону спецпризначення нацгвардії окупантів та 2️ склади з боєприпасами.

Остаточні втрати ворога — уточнюються.

У Чорному морі триває маневрування 10 одиниць корабельно-катерного складу ворожого флоту вздовж Кримського півострова до Анапи. 2️ ракетних та 1️ великий десантний корабель – напоготові застосування.

Таким чином ворог позначає загрозу ракетних ударів та зберігає ефект імовірності проведення десантної операції.

Підписуйтесь на наш канал в телеграм та читайте новини в зручний для вас час.