Дізнавачами Білгород-Дністровського райвідділу ГУНП в Одеській області за процесуального керівництва окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно місцевої мешканки, яка заперечувала збройну агресію рф проти України та схвалювала окупацію. Про це інформує Бессарабія.UA з посиланням на пресслужбу Одеської обласної прокуратури.

Обвинувальний акт стосовно правопорушниці за ознаками ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України за фактом колабораційної діяльності скеровано до суду.

Слідством встановлено, що проросійськи налаштована громадянка, незважаючи на систематичні обстріли окупантами Білгород-Дністровського району, використовуючи власний акаунт у забороненій соціальній мережі, неодноразово поширювала дописи з підтримкою дій країни-агресора та схваленням тимчасової окупації частини території України.

Жінка у розповсюдженому контенті підтримувала президента держави-окупанта, у своїх антиукраїнських дописах стверджувала, що збройна агресія рф проти України це «боротьба з нацизмом», а російський воїн захищає свою землю, буде визволителем та переможцем.

Під час обшуку за місцем мешкання фігурантки вилучено комп’ютерну техніку, яка використовувалася нею в протиправній діяльності.

Шанувальницю «асвабадителей» чекає покарання, передбачене санкцією інкримінованого їй правопорушення, – позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.