кубей опитування

В офіційній групі Кубейської громади у Фейсбуці нещодавно проводили опитування мешканців громади щодо оцінювання роботи за рік нинішнього складу Кубейської сільської ради. За результатами голосування 92% з тих, хто пройшов опитування, негативно оцінюють діяльність кубейської влади. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Ми вирішили розібратися і детальніше перерахувати та вказати, на чому базуються негативні відгуки місцевих мешканців, чому в них склалося таке ставлення до сільських чиновників. Поспілкувавшись з мешканцями громади та ознайомившись з коментарями під опитуванням, головні претензії та обґрунтування для підтвердження поганої роботи депутатського корпусу наступні:

  • за поточний рік – з 20 липня 2021 року по 20 липня 2022 року – не було проведено жодних ремонтних робіт у громаді;
  • не було реалізовано жодного інфраструктурного проєкту;
  • з метою економії бюджету було звільнено понад 25 осіб, натомість влаштовано на робочі місця родичів та депутатів, які у травні 2021 року здійснили переворот у громаді;
  • з 22 депутатів в установах та сільській раді працюють 11;
  • з метою економії скорочено вивіз сміття та подачу води до будинків мешканців;
  • звернення людей щодо субсидій, довідок та соціальної допомоги залишаються без розгляду;
  • колективна земля, яка мала бути роздана людям, передана в оренду чинним депутатам як фермерам, за найнижчою орендною ставкою – у 3%;
  • з початком війни місцева влада відмовилася організовувати тероборону та гуманітарну допомогу ВПО. Відповідь одна – немає грошей.

Водночас люди скаржаться, пишуть листи, звернення, дзвонять на гарячу лінію – у відповідь отримують приниження та глузування, а ті, хто працюють у громаді – погрози щодо звільнення.

Як і коли саме урветься терпець у жителів громади, невідомо. Але вони  вже планують запросити вищі органи влади задля перевірки роботи керівництва Кубейскої сільської територіальної громади. Крім того, населення громади хоче, щоб їх почули в Одеській обласній військовій адміністрації.