Віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков повідомив про продовження зернової ініціативи на 120 днів. Про це він написав у Twitter, передає Бессарабія.UA.

Кубраков подякував генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу, президенту Ердогану, міністру Хулусі Акару та всім партнерам за дотримання домовленостей у продовженні угоди ще на 4 місяці.

Він додав, що завдяки спільним зусиллям України партнерів на світові ринки поставлено 25 млн тонн українського зерна.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган також заявив, що внаслідок переговорів вдалося досягти згоди щодо продовження зернової угоди.

«Внаслідок наших переговорів з обома сторонами ми забезпечили продовження терміну дії угоди, який спливає 19 березня», — зазначив Ердоган.

Нагадаємо, під час переговорів росія запропонувала продовжити угоду на 60 днів, що вдвічі менше, ніж попередній термін, але Україна відхилила цю пропозицію.

Так звана «зернова угода» була вперше укладена за посередництва ООН і Туреччини у липні минулого року терміном на 120 днів. Вона дозволила транспортувати українські сільськогосподарські товари через Чорне море на світовий ринок. У листопаді угоду продовжили ще на 120 днів.