30 квітня у смт Сарата на території Свято-Покровського храму ПЦУ відбувся великий православний благодійний ярмарок. Незважаючи на похмуру погоду, захід відвідало чимало людей, які виявили бажання зробити свій вклад у допомогу бійцям української армії. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на настоятеля Свято-Покровського храму ПЦУ Владислава Шімана.

Головна мета проведення ярмарку  – збір  коштів на антидронову рушницю для бійців 1 роти 18 батальйону 35 бригади морської піхоти Збройних сил України.

Загалом у проведенні ярмарку взяли участь: благодійники з Сарати,  Одеси, Татарбунар, сіл Зоря та Світлодолинське, ГО «Злагода», магазин «Квіткова Рапсодія», учні Саратської дитячої мистецької школи, вихованці селищного будинку культури.

Всі вони представили свої вироби: страви, випічку та цукерки, композиції живих та штучних квітів, вишивки, картини, прикраси, патріотичні сувеніри, садові квіти, кущі та дерева для продажу.

Незважаючи на несприятливу погоду, сотні мешканців селища та навколишніх сіл прийшли, щоб підтримати наших захисників, а також придбати для себе та своїх близьких вироби, які були представлені на ярмарку.

Як повідомив священнослужитель Владислав Шіман, загальна сума зібраних коштів від продажу та пожертвуваних благодійниками на ярмарку складає 110 362 грн та 300 доларів США. Найближчим часом всі кошти будуть перераховані на придбання антидронової рушниці для воїнів 1 роти 18 батальйону 35 бригади морської піхоти ЗСУ.