окопні свічки

Для того, щоб полегшити українським бійцям перебування на бойових позиціях, волонтери країни ще декілька років тому придумали так звані «окопні свічки», які можуть горіти годинами. Вони світять, гріють, зручні та завжди під рукою. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Основою для такої свічки є звичайна консервна банка, в яку вкладається гофрований картон. Потім у неї наливають розтоплений, гарячий парафін. При цьому аромат у приміщенні стоїть досить специфічний – насичено-квітковий. Горить така свічка без перерви не менше трьох годин.

Розуміючи, що надворі вже кінець вересня, і не завжди можна розвести вогонь на позиції, волонтери країни знову почали виготовляти такі свічки для бійців. Не залишився осторонь й Ізмаїл.

В ДК ім. Т.Г. Шевченко, де вже котрий місяць поспіль волонтери плетуть маскувальні сітки, приймають матеріали для виготовлення окопних свічок. Всі небайдужі, хто хоче долучитись до доброї справи, можуть приносити наступні речі:

  • залишки свічок з іменинних тортів, «таблеточок», інтер’єрних, ароматичних;
  • чисті порожні бляшанки з-під сардин, оливок, горошку, кукурудзи та котячих консервів. Підходять також невеликі, кишенькового розміру, акуратно відкриті ключиком. Оптимальна висота бляшанки 5-6 см, якщо вища – потрібно обрізати;
  • віск;
  • гофрований картон.

Кількість не важлива. Навіть якщо кожен принесе лише по одній свічці, згодом кожен сантиметр парафіну в загальному рахунку перетвориться на кілометр.

Зауважимо, що в Ізмаїлі поки що збирають лише матеріали, а виготовляти самі свічки будуть в Одесі, куди волонтери передадуть все зібране. Приносити матеріали можна з 11.00 до 17.00, у місцевий будинок культури.

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.