кладовище

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок проведення публічного обговорення місця розташування та намірів будівництва Національного військового меморіального кладовища на території територіальної громади. Про це повідомляє передає Бессарабія.UA з посиланням на Урядовий портал.

Слід зазначити, що ініціатором розташування та будівництва зазначеного кладовища на території громади є орган місцевого самоврядування, а публічне обговорення проводиться для з’ясування та врахування думки громадськості щодо місця його розташування на території територіальної громади з метою подальшого ухвалення відповідного рішення органом місцевого самоврядування.

Участь у публічному обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

Вказане обговорення організовує та проводить орган місцевого самоврядування, який, відповідно до положень Порядку, самостійно визначає форми його проведення відповідно до законодавства та строк. Останній не може бути меншим, ніж 15 календарних днів та більшим, ніж один місяць з дня оприлюднення відповідного інформаційного повідомлення.

Інформаційне повідомлення про проведення публічного обговорення оприлюднює орган місцевого самоврядування на власному офіційному вебсайті або за відсутності відповідної технічної можливості в інший прийнятний спосіб.

Пропозиції та зауваження учасників публічного обговорення надсилаються у формі та у строк, передбачені в інформаційному повідомленні про проведення публічного обговорення. При цьому, анонімні пропозиції та зауваження не реєструються.

Підпишіться на наш телеграм-канал і читайте новини у зручний для вас час.