Населеним пунктом, де була проведена ця процедура, стало село Владичень. Для здійснення земельного аудиту, Болградська міська рада звернулася до спеціальної сертифікованої фірми, яка має ліцензію на відповідне програмне забезпечення. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Болградську районну державну адміністрацію.

Мета аудиту земель полягає у тому, щоб виявити стан їх використання, а саме: спеціалізована фірма купує на ринку знімки земної поверхні високої роздільної здатності й синхронізує їх з даними публічної кадастрової карти, реєстрів прав власності. Завдяки чому на світ з’являється продукт, синхронізований у графічному та текстовому виразі.

В ньому можна бачити межи сформованих земельних ділянок, оброблюваних земельних масивів, форму власності та стан використання земельних ділянок та масивів, а також іншу необхідну інформацію, у тому числі де де користувачі вийшли за межі земельних ділянок або оброблять несформовані земельні масиви.

Таким чином, у результаті проведеного у Владичені аудиту вдалося виявити понад 240 га земель, які обробляються на території даного села без необхідних документів і дозволів.

Тож, з метою виявлення осіб-порушників, а також притягнення їх до відповідальності та повернення Болградській громаді шкоди, завданої внаслідок самовільної обробки земель, були направлені текстові та графічні матеріали щодо зазначеного порушення до правоохоронних органів. Також з цього приводу вже заведено кримінальну справу.

Зазначимо, що за результатами пробного аудиту земель у селі Владичень Болградською міською радою вже укладений договір з фірмою на проведення подібної роботи на території інших населених пунктів Болградської громади.