З 15 березня в м. Арциз розпочнеться стерилізація безпритульних тварин, яку виконуватиме громадська організація «Зооконтроль». Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Арцизьку міську раду.

Фахівцями буде здійснюватися вилов, вакцинація від сказу, ідентифікація шляхом прикріплення бірки до вуха, стерилізація та післяопераційна перетримка з подальшим повернення на місце вилову (через 1 добу) безпритульних тварин.

До уваги! У місті працюватиме спеціалізований транспортний засіб для перевезення тварин з реєстраційним номером АХ7326КС.

Нагадаємо, в жовтні 2022 року в Арцизі працювала команда громадської організації «ЗООКОНТРОЛЬ», яка займалася стерилізацією та щепленням безпритульних тварин.

В рамках проєкту фахівці організації впродовж 10 днів проводили роботи зі стерилізації, щеплення та чіпування відловлених вуличних собак. Після 2-х днів перебування під наглядом спеціалістів їх випустили в міське середовище.

Кожного хвостатого пацієнта прочипували спеціальним ідентифікатором – мікрочипом, а також зареєстрували в електронній базі виконавця.