Такий показник в роботі досягнуто завдяки сприянню Одеської обласної військової адміністрації у відкритті максимально можливої кількості вікон для прийому документів громадян по всій області. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Одеську обласну державну адміністрацію.

Як повідомила начальник міграційної служби Одеської області Олена Погребняк, Одеська міграційна служба приймає не тільки жителів Одеси та області, а й обслуговує повністю Миколаївську прифронтову область та Херсонську.

«Ми працюємо 7 днів на тиждень по 12-16 годин. Крім того, наші спеціалісти приймали величезну кількість вимушених переселенців, які відновлювали документи, хтось оформлював їх вперше, а інші – шукали прихисток як в нашій області, так і закордоном», – розповідала Олена Погребняк.

Навіть за умови періодичного відключення світла Служба не зупиняла свою роботу, адже для забезпечення безперервного процесу оформлення документів за сприяння Одеської ОВА головне управління Державної міграційної служби України в Одеській області отримало потужний генератор.

«Це дало змогу не тільки забезпечити безперебійну роботу, а й організувати Пункт Незламності у приміщенні міграційної служби, яким користуються не тільки одесити, а й велика кількість ВПО, що звертаються до міграційної служби», – додала Олена Погребняк.

Наостанок зазначимо, що на сьогодні оформлення паспорта коштує:

–  громадянський 479 грн (20 робочих днів), 857 грн (10 робочих днів);

– закордонний 893 грн (20 робочих днів), 1533 грн (7 робочих днів).