говерла

Органи місцевого самоврядування громад-учасників зможуть користуватися інструментом закупівель у натуральній формі, а місцеві громадські організації отримають доступ до грантових програм. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на «Децентралізація».

Заявки на участь у проєкті подали 63 громади Одеської області, з яких лише 10 отримали статус учасника, в тому числі 4 громади Бессарабії: Арцизька, Саф’янівська, Білгород-Дністровська та Болградська.

Проєкт «Говерла» фінансується Агентством Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) і сприяє підвищенню ефективності роботи органів місцевого самоврядування, розробляючи модельні інструменти та механізми економічного розвитку, які мають можливість використовувати громади-учасники проєкту.

Кожна громада-партнер отримає підтримку для зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізації залучення громадськості на всіх рівнях. Зокрема, організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах на отримання грантів.  Також надаватиметься консультативна та методологічна допомога.

Керівник проєкту USAID «Говерла» Габріель Абрагам зазначив, що результатом співпраці громад-партнерів стане підтримка ініціатив громад з боку Агентства з міжнародного розвитку (USAID).

Кожна партнерська громада отримає комплексну підтримку для покращення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування. На основі оцінки спроможності громад та ІТ-аудиту USAID «Говерла» розробить індивідуальний план підтримки для кожної громади.

Під час реалізації цих планів Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надаватиме консультативно-методичну підтримку обраним громадам за допомогою різних інструментів, включаючи тренінги, вебінари, обмін досвідом та кращими практиками, а також підтримку впровадження ініціатив місцевих громад.

План підтримки забезпечить посилення спроможності громади з реагування на надзвичайні ситуації.

Підписуйтесь на наш канал в телеграм та читайте новини в зручний для вас час.