Десять рятувальників Головного управління ДСНС України в Одеській області перебувають в місті Новий Сонч Республіки Польщі, де беруть участь у тренінгах, які організовує Воєводська комендатура Державної пожежної служби у місті Краків. Про це інформує Бессарабія.UA з посиланням на пресслужбу ГУ ДСНСУ в Одеській області.

Даний тренінг проводиться з 13 по 20 листопада в рамках проєкту «Підвищення ефективності реагування рятувальних служб України на кризові ситуації – IV етап», що фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польщі шляхом коштів програми «Польська допомога».

Навчання відбуваються у двох форматах – теоретичні та практичні, й охоплюють наступні тематики:

– пошуково-рятувальні роботи під час будівельних катастроф;

– тактика пошуково-рятувальних робіт;

– техніка доступу та евакуація пораненого;

– надання першої домедичної допомоги потерпілим під завалами;

– стабілізація пошкоджених конструкцій;

– підйом і переміщення будівельних конструкцій;

– евакуація з-під завалів;

– пошук завалених уламками будівель осіб, зокрема з використанням кінологічних підрозділів;

– організація роботи рятувальників при розборах завалів тощо.

Мета – підвищення кваліфікаційних знань та навичок офіцерського складу українських рятувальників, які проводять рятувальні роботи під час ліквідації наслідків завалів будівель, що спричинені ракетними ударами збройних сил російської федерації.

Подібні тренінги проводяться з 2018 року, наразі від України партнерами проєкту виступають Головні управління в Одеській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій областях та Головне управління ДСНС України у м. Києві.

Зазначається, що по завершенню проєктного етапу, польські колеги закуплять та передадуть кожному з українських партнерів рятувального обладнання на суму 13 тис. євро.

Підпишіться на наш телеграм-канал і читайте новини у зручний для вас час.