Шмигаль Ізмаїл Рені

Під час робочої поїздки в Одеську область чиновник зустрівся з внутрішніми переселенцями, побував на аграрному підприємстві, а також оглянув порти в Ізмаїлі та Рені. Його супроводжували міністр інфраструктури Олександр Кубраков та начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Урядовий Портал.

Під час робочого візиту в Ізмаїлі Денис Шмигаль ознайомився з умовами розміщення внутрішньо переміщених осіб, розміщених в Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

«Уряд робить усе від себе можливе, щоб забезпечити комфортні умови проживання для ВПО. На сьогодні діють програми виплат для переселенців: по 2 тис. грн на дорослих та по 3 тис. грн на дітей та осіб з інвалідністю. По 6,5 тис. грн компенсують роботодавцям за кожну найняту внутрішньо переміщену особу. Місцеві бюджети отримують компенсацію за комунальні», — зазначив Прем’єр-міністр.

У спілкуванні з очільником Уряду люди, що тимчасово проживають в Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, підтвердили отримання коштів за програмою. За їхніми словами, у закладі є всі комфортні умови.

Наступим у черзі для відвідин було аграрне підприємство Одещини «Дунайський аграрій», яке спеціалізується на вирощуванні органічних овочів, фруктів, зернових культур та продуктів тваринного походження.

Під час спілкування на підприємстві була обговорена урядова програма «єРобота», а також гранти на створення садів і теплиць. Голова підприємства Роман Дяжук повідомив, що вони вже подали заявку.

«Радий дізнатися, що урядові ініціативи так швидко набирають популярності серед аграріїв. Розповів їм також про напрямок підтримки переробної сфери та закликав взяти участь й у цій програмі.

Наша мета — щоб українські підприємства тут, в Україні, створювали нові робочі місця, нарощували свої виробництва й генерували додану вартість. Коли ми розробляли програму «єРобота», то орієнтувалися саме на такі господарства. Будемо й надалі розвивати та підтримувати такі ініціативи», – зазначив Прем’ер-міністр.

Також представники урядової команди детально оглянули потужності портів в Ізмаїлі та Рені, які наразі являються морськими воротами України.

«За шість місяців цього року вантажообіг через українські порти на річці Дунай у порівнянні з минулим роком зріс у 2,4-5 разів. Завдяки звільненню Збройними силами острова Зміїний ми отримали додаткові можливості для експорту й імпорту продукції на цій ділянці. Ще до повномасштабної війни Уряд розробив Стратегію розвитку внутрішнього водного транспорту України до 2031 року. В умовах злочинної російської морської блокади це питання стало ще більш актуальним. Розвиток річкових портів допоможе розширити експортні можливості для української продукції, зокрема зерна», – відзначив Прем’єр-міністр України.

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.