самокиш БД

Робочий візит насамперед стосувався питань розгляду наслідків ворожого ракетного обстрілу курортного селища. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Білгород-Дністровську районну державну адміністрацію.

14 липня Василь Самокиш здійснив робочий виїзд до Сергіївської селищної громади. Під час поїздки відбулись зустрічі з представниками місцевої влади, представниками підрядних будівельних організацій та Одеської державної академії будівництва та архітектури, які розробляють проєктно-кошторисну документацію з відновлення зруйнованого внаслідок ракетного обстрілу будинку по вул. Чорноморська, 23.

Також були розглянуті питання щодо поточного стану справ у селищі, процесу відновлювальних робіт, роботи гуманітарного штабу та надання всебічної допомоги постраждалим мешканцям зруйнованого будинку та навколишньої житлової та соціальної інфраструктури.

Після ракетного удару в Сергіївській громаді була організована щоденна видача гуманітарної допомоги:  харчових продуктів, одягу, засобів особистої гігієни тощо, яка функціонує і на сьогодні. Також щодня до гуманітарного штабу надходять гуманітарні вантажі від благодійних та волонтерських організацій, установ, підприємців і просто небайдужих людей.

13 осіб, які потребували тимчасового житла, розміщені у найближчому санаторії. Місцева школа забезпечує всіх, хто потребує, гарячими обідами – щодня харчування отримують від 120 до 150 осіб. Проводиться подальше розчищення залишків руйнувань.

З бюджету селищної ради було виділено 600 тис. грн на проведення поховання загиблих. Витрати на поховання 6 осіб взяв на себе власник бази відпочинку «Годжи».

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.