Сьогодні, 27 лютого, Одеська область відзначає день свого утворення. Це найбільший за територією регіон України з багатою історією, дивовижною природою та глибинними культурними традиціями. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Одеська область з перших днів повномасштабного вторгнення зазнала численних ворожих ракетних обстрілів та руйнувань інфраструктури. Незважаючи на це, мешканці області відчинили двері своїх домівок для багатьох тисяч внутрішньо переміщених осіб з півдня, сходу та півночі країни – Одещина стала притулком для тих, хто мусив рятувати своє життя від війни.

З нагоди чергової річниці дня народження регіону мешканців Одещини привітав очільник Одеської ОВА Максим Марченко. Він зазначив, що саме люди є найбільшим багатством Одещини, які незважаючи на жахіття війни продовжують захищати та розвивати свій край.

«Ми відчули на собі усі жахи війни – розруху, горе та сльози. На превеликий жаль, ми маємо і втрати. Низько схиляю голову перед світлою пам’яттю усіх полеглих за Україну, синів та доньок Одещини, хоробрих Захисників! Віддаю шану тим, хто творив історію Одеської області, дякую людям, які розбудовують нині наш край. Бо сьогодні дуже важливо не втратити той потужний потенціал, який був створений та розвинутий багатьма поколіннями, і в умовах війни захистити та зберегти рідну землю!  У нас багато амбітних планів та проєктів. Ми готові до їх реалізації  одразу після нашої Перемоги над російськими окупантами. У цей день хочу ще раз подякувати усім за патріотизм, витримку, гідну і незламну позицію!» – підкреслив Максим Марченко.

Доєднався до привітань і голова облради Григорій Діденко, який підкреслив, що Одещина завжди була унікальним місцем, в якому мирно століттями співіснують люди десятків різних національностей.

«Ми живемо у великому різнобарвному регіоні, який має славетну історію та значний потенціал у багатьох сферах. Багато національностей живуть тут у мирі та злагоді й створюють особливий колорит. Нам є чим пишатися за будь-яких умов! Одещина — це потужні порти, аграрний простір, культурний спадок, розвинений туризм і не тільки. Наш край — це магніт. Розраховую, що після перемоги він заново відкриється для туристів та інвесторів з усього цивілізованого світу. Стане ще більш цікавим та привабливим», – наголосив Діденко.