Сьогодні, 8 квітня, о 9:00 розпочався запис в електронну чергу на нових пунктах пропуску країни. Зокрема, на Одещині тепер можна зареєструватись в електронній черзі на перетин кордону в чотирьох пунктах пропуску. Про це повідомляє Бессарабия.UA з посиланням на Укртрансбезпека.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки «USAID/UKaid» проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Записатися в «єЧерга» можна на сайті echerha.gov.ua, а також за допомогою мобільного застосунка «єЧерга» – https://equeue.page.link/start.

Перетнути кордон в Одеській області в найбільш зручному для громадянина місці можна на таких пунктах пропуску:

  • МАПП «Рені – Джурджулешти»;
  • МАПП «Старокозаче – Тудора»;
  • МАПП «Виноградівка – Вулканешти»;
  • МАПП «Орлівка – Ісакча».

Для тих, хто вперше буде використовувати даний ресурс, є допомога у вигляді відеоінструкції «Як стати в чергу?» за такими посиланнями:

https://echerha.gov.ua/about

https://echerha.gov.ua/en/about

https://echerha.gov.ua/pl/about