УДП

На роботу за новими штатними розписами перейшли екіпажі 12 суден, що складає майже половина флоту, який перебуває в експлуатації. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на УДП.

Минулого року в УДП було запроваджено реформу комплектування екіпажів.  Згідно з новими правилами баржевий караван може працювати в режимі 24/7, це сприяє зросту обороту флоту на 30%. Для забезпечення безперервної роботи на кожному судні відтепер передбачено три судноводії.

Й хоча загальна кількість членів екіпажу дещо зменшилась, за рахунок збільшення обороту й оптимізації складу команди зарплати піднялись до рівня європейських судноплавних компаній.

Вивільнені члени екіпажів не залишились без роботи – їх перерозподілять на інші судна.

Наразі команди УДП можуть обирати один з двох штатних розписів для свого типу суден.

Для буксирів-двотисячників типу “Рига/Иваново” та “Запорожье” це 9 або 10 членів екіпажу (залежно від кількості механіків). Для самохідних суден типу “Капитан Антипов” – 7 або 8 членів екіпажу.

Обов’язкова умова – наявність трьох судноводіїв. Як мінімум два з них з категорією «С» (капітан і старший помічник капітана/або змінний капітан). Третій судноводій (другий помічник капітана) може бути з категорією «А». Під час рейсу він вивчає специфіку Дунаю, отримує необхідний досвід для здобуття категорії «С» у перспективі.

За новим штатним розкладом вже працюють екіпажі теплоходів “Ігор Момот”, “Михаил Попов”, “Задонск” (“Чигірін”), “Русе”, “Константин Борисов”, “Капитан Мещеряков”, “Капитан Жидков”, “Механик Ян”, “Григорий Морозов”, “Капитан Ширков”, “Механик Сушков” та “Капитан Гайдай”. Найближчим часом до них приєднаються екіпажі теплоходів “Загорск” (“Чугуїв”), “Хабаровск” (“Маріуполь”) та перший із “трьохтисячників” – “Кузьма Галкин” (“Миколаїв”).

Поступово до переходу до скорочених екіпажів готуються й інші судна.

Команди екіпажів вже адаптувалися до нових розкладів, перерозподілили обов’язки та вдало працюють.  Це доводить, що навіть у скороченому складі можна успішно виконувати рейсові завдання. Додаткове навантаження покривається суттєвим підвищенням заробітної плати.