розмитнення авто

Українцям можуть дозволити розмитнювати автомобілі через мобільний додаток «Дія за зміненою формулою. Розгляд відповідних законопроєктів у Верховній Раді очікується вже у лютому. Про це повідомляє Бессарабия.UA з посиланням на Мінцифру.

Реформа розмитнення авто загалом змінить розрахунок митного збору. Основними параметрами, які впливатимуть на вартість мита, будуть рік випуску авто, тип та обʼєм двигуна. Так, українці зможуть купувати непошкоджені нові авто, якісніші і більш безпечні.

Як зазначили у міністерстві, новий алгоритм розрахунку та послуга за кілька кліків у «Дії» виключать людський фактор та корупційну складову.

«Митний збір відбуватиметься за новою системою розрахунку. Вводите у калькуляторі три характеристики — рік авто, тип або об‘єм двигуна чи потужність, якщо маєте електрокар. Далі система автоматично розрахує вартість авто. Наприклад, ви маєте «Mitsubishi Outlander» 2022 року. На бензині та з об‘ємом двигуна у 2 літри. За новими правилами заплатите 5 280 грн, замість 19 320 грн. Розраховуємо, що депутати підтримають сервіс, який спростить життя та заощадить кошти тисячам українців» – наголосив очільник Мінцифри.

До речу, українцям вже зараз пропонують долучитися до вдосконалення митної сфери та поділитись зворотним звʼязком на сайті https://rozmytnennia.diia.gov.ua/

Послугу реалізують Міністерство цифрової трансформації та Державна митна служба за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».