житлові субсидії

Починаючи з 1 грудня 2022 року, призначення житлових субсидій, прийом громадян з цих питань здійснюватиметься органами пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом, що дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання. Про це повідомляє Урядовий портал, передає Бессарабія.UA.

З’явиться також можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій в електронній формі через веб-портал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

З січня 2023 року весь процес щодо надання житлових субсидій (прийом громадян, призначення, нарахування і виплата) здійснюватимуть органи пенсійного фонду України. Інформація про одержувачів житлової субсидії буде передана Пенсійному фонду України.

Залишиться можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через портал Дія.