зарплати

Виклики, з якими Україна стикається через війну, змушують уряд ухвалювати тяжкі політичні рішення. Тому Кабінет Міністрів у 2023 році зменшить витрати на оплату праці працівникам бюджетного сектору на 27%. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Мінфін.

Необхідність концентрувати видатки на обороні та безпеці вимагає підвищення ефективності видатків і стримування фіскальних ризиків. Водночас потреби фінансування нових категорій витрат, пов’язаних з війною, у тому числі надання соціальної допомоги ВПО та ветеранам війни, а також відбудови та подолання наслідків агресії росії зростають.

Саме про це йдеться у Меморандумі про економічну та фінансову політику в межах нової моніторингової програми МВФ для України, нещодавно опублікованому на сайті Мінфіну.

«З огляду на обмеження, які постають перед нами, ухвалено непросте політичне рішення – зменшити видатки на оплату праці працівників бюджетного сектору на 27 відсотків у номінальному виразі порівняно з 2022 роком», – зазначається у Меморандумі.

Досягти скорочення видатків більше ніж на чверть планують як шляхом зменшення заробітної плати окремим категоріям працівників, так і через обмеження загальної чисельності працівників.

Крім того, Уряд ввів обмеження на збільшення соціальних виплат, дозволивши лише індексацію пенсії за правилами.

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.