опалювання ізмаїл

Розпочався останній місяць осені. Поступове зниження температури на вулиці говорить про початок нового опалювального сезону. Про те, що очікувати від опалювального сезону 2022/2023, у фахівців «Ізмаїлтеплокомуненерго» дізнавалась Бессарабія.UA.

Згідно з Законом України № 630 опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середньодобова температура протягом трьох днів тримається нижче 8 градусів тепла. На підприємстві відмітили, що різке зниження температури повітря очікується через 4-5 днів, тому комунальники вважають, що опалювальний сезон розпочнеться вже наступного тижня. Підготовка до нього велась ретельно, тому місто готове до холодів на 100 відсотків.

Щодо тарифів на опалювання – вони не зміняться, надлишок тарифу буде покриватися за рахунок місцевого бюджету. Для споживачів, які платили більше через відсутність лічильника у будинку, є гарна новина – протягом останніх шести місяців комунальники працювали над тим, щоб оснастити приладом відліку усіх. Станом на сьогодні лічильники є у кожному багатоквартирному будинку міста, тому тариф для споживачів буде єдиним.

Питання мінімально допустимої температури у приміщенні поки залишається відкритим. З цього приводу декілька тижнів ведуться дискусії, однак консенсусу ще не знайдено. На підприємстві пообіцяли, що про це проінформують додатково, бо якщо температура у приміщенні нижча за норму, треба не мерзнути та жалітися, а краще звернутися із заявою до підприємства. Усі без винятку заявки опрацьовують протягом декількох днів, та обов’язково якомога швидше вирішують проблему. Головне – звернутися до комунальників.

Наостанок, працівники підприємства закликали громадян своєчасно сплачувати комунальні послуги задля стабільної та безперебійної роботи теплових систем. В Ізмаїлі з цим є дуже велика проблема – наразі борг громадян перед підприємством перевищує 20 мільйонів гривень.

У разі виникнення проблем з опалення необхідно звернутися за телефонами:

Головний інженер – 5-78-19

Приймальня – 5-38-37

Абонентний відділ – 5-38-36, 6-33-68

Аварійно-диспетчерська служба – 5-75-54, 098-181-85-15, 095-538-78-19 (в опалювальний сезон цілодобово)