Маленький хвостатий мореплавець без їжі та води понад тиждень перебував у замкненому трюмі на судні під сотнями тонн металу. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на РБК-Україна.

На судні в трюмі, завантаженому металобрухтом, опинився несподіваний пасажир – маленьке кошеня, яке дивом вижило під час навантаження величезної кількості важких сталевих конструкцій у порту, та перенесло тривалий шлях з Ізраїлю через Туреччину до українського Ізмаїла. Вражаючу історію порятунку хвостатого мандрівника розповів моряк Вадим Мельник у Facebook.

Ситуацію з кошеням він назвав фантастичною, і, дізнавшись про подробиці, з таким визначенням важко не погодитися.

Так, у порту Хайфа судно вантажилося металобрухтом на Туреччину, а саме навантаження – це засипання в трюм тисяч тонн різного сталевого мотлоху від старих рейок, труб, шматків автомобілів.

“За час навантаження кілька разів цей метал трамбують шляхом скидання в трюм багатотонної сталевої болванки – тромбування, щоб більше металобрухту влізло. Вона плющить метал, вивертає рейки та труби”, – описує процедуру пан Вадим.

Після завантаження трюми закрили. Подорож до Туреччини тривала 8 діб. Коли при прибутті розпочали вивантаження металобрухту величезним ковшем, то в проміжках роботи люди почули з трюму нявкання.

“Тоді стали брати металобрухт акуратно в іншому місці, і так відкопали серед сотень тонн металобрухту крихітне кошеня. Яке плакало і було явно у шоковому стані, але фізично ціле, лише трохи було пошкоджено вухо”, – розповідає моряк.

Маля охрестили Шекелем, його нагодували та відмили. Кошеня виявилося дуже веселим і грайливим, і швидко привчилося до лотка.

“Зараз судно йде на Ізмаїл. Кошеняті не місце на судні, тим більше він дуже погано переносить качку, він ригає і пищить, коли судно качає. Гуляючи палубою може випасти за борт”, – описав пан Вадим ситуацію з “морською хворобою” у котика.

Так, хвостатого мореплавця просять забрати у добрі руки, оскільки звірятку не місце на судні.

Також він опублікував фото кошеня з моменту порятунку та під час перебування на кораблі, і додав, що за час подорожі Шекель встиг підрости.

Пан Вадим зазначив, що пухнастик “мабуть, сильно благав свого котячого бога про порятунок, тому що вижити в трюмі при засипанні туди металобрухту з подальшим тромбуванням нереально”. Так, тварина, імовірно, забилася всередину якоїсь потужної металоконструкції, де й врятувалося.