Міністерство інфраструктури та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочали реалізацію проєкту дослідження експортної логістики на півдні Одещини. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Порти України.

“Вже стартував спільний проект Міністерства інфраструктури та ЄБРР щодо дослідження експортної логістики у Бессарабії. За два місяці ми отримаємо пропозиції для планування державних, державно-приватних та приватних інвестицій, міжнародних проєктів та проєктів за кошти міжнародних фінансових організацій”, — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

В МІУ нагадали, що, після початку російського військового вторгнення в Україну 24 лютого до початку серпня дунайські порти Ізмаїл, Рені та «Усть-Дунайськ» стали єдиними морськими воротами нашої держави. За минулі майже пів року через них перевезено понад 4 млн тонн зерна.

Після відновлення роботи портів Великої Одеси згідно Ініціативи щодо безпечного транспортування агропродукції Чорним морем, МІУ продовжує удосконалення експортної логістики на Дунаї.

Зокрема, створюються умови для безперешкодного сполучення між портами залізничними шляхами, в тому числі забезпечуючи пряме залізничне сполучення. За умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї планується збільшити їхню потужність до 25 млн тонн вантажів на рік.