пожежна машина

Сьогодні автопарк 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Одеській області побільшав на одну одиницю: загін прийняв нову пожежну машину – автоцистерну пожежну ємністю для перевезення 8 т води та 800 л піноутворювача. Про це повідомив Голова Ізмаїльської РДА Родіон Абашев на своїй сторінці у Фейсбук, передає Бессарабія.UA.

Начальник 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Одеській області полковник служби цивільного захисту Ігор Гальчинський відмітив, що рішення ГУ ДСНС України в Одеській області щодо передачі спецтранспорту було прийнято для покращення роботи наших підрозділів, своєчасного реагування та мінімізації виїздів у разі виникнення надзвичайних ситуацій в умовах збільшення на території Ізмаїльського району роботи з перевантаження вантажів, яка здійснюється завдяки роботі Ізмаїльського та Ренійського морських торговельних портів.

Начальник 20 державної пожежно-рятувальної частини капітан Вадим Борчану розповів про технічні характеристики та можливості пожежної машини, призначеної для гасіння нафтопродуктів, транспортних засобів та інших легкозаймистих речовин.

«Ця техніка допоможе швидше реагувати у випадку надзвичайних ситуацій, – підкреслив перший заступник голови Ізмаїльської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко. – В умовах широкомасштабної агресії росії проти України в Ізмаїльському районі збільшилась кількість транспортних засобів, які перевозять різні види вантажу, і вже було кілька випадків займання цих вантажівок. Було звернення до начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка та голови Одеської обласної ради Григорія Діденка з проханням розглянути пропозиції щодо збільшення кількості пожежних машин в нашому підрозділі та по можливості замінити стару техніку на більш сучасну з більшою кількістю засобів пожежогасіння. Ізмаїльський район отримав першу машину з шістьох. Розуміння в необхідності збільшення та заміни транспорту є і в ГУ ДСНС України в Одеській області. Маємо сподівання, що зі збільшенням автопарку загону буде збільшена і чисельність штату».

Як зазначив заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов, техніки не вистачало і вона працювала в режимі повної завантаженості. Отримання нової техніки українського виробництва дозволить рятівникам, які кожного дня мають вирішувати складні питання, вирішувати їх швидше і ефективніше: «Техніка оновлюється, маємо сподівання, що ця тенденція буде продовжуватися».