зерно суда

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова.

Караваном, який вирушив сьогодні, 5 серпня, зранку, поновлено судноплавство з порту «Чорноморськ».

«Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане сталим та прогнозованим для всіх учасників ринку» – зазначив міністр інфраструктури.

За словами Кубракова, планується забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць. Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, українською ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки.

«Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження, і перший захід очікується вже завтра. Наша ціль – 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Такі кроки потрібні не тільки українській економіці, але й світу. Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 млн тонн торішнього врожаю та розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі», – заявив Олександр Кубраков.

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.