Турецька компанія Baykar має намір у найближчому майбутньому оснастити безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı ракетами класу “повітря – повітря” для боротьби з дронами-камікадзе. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на РБК-Україна.

“Незабаром у наших Bayraktar TB2 і Akıncı будуть ракети “повітря – повітря”; не тільки для поразки безпілотників, а й інших ворожих літаків. Ми проводимо випробування”, – заявив генеральний директор Baykar Галук Байрактар.

Під час виставки SAHA Expo, яка проходила у Стамбулі цього тижня, Baykar підписала контракт із турецьким ракетобудівним гігантом Roketsan щодо використання ракет Sungur на своїх безпілотниках.

“Це перевірені боєприпаси, які можуть змінити правила гри у небі”, – наголосив генеральний директор Roketsan Мурат Ікінчі.

ЗСУ для перехоплення дронів-камікадзе використовують винищувачі, але застосування безпілотників може стати більш ефективним та дешевим рішенням. За словами Байрактара, іранські дрони – повільні, галасливі та літають на низькій висоті, що робить їх легкими цілями для турецьких ракет та БПЛА.