Попри доволі гарний цьогорічний врожай городини, ціни на бессарабському ринку під час заготівлі господарями на зиму овочів, продовжують викликати тяжке зітхання та викреслювання деяких пунктів зі списку покупок. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Прогулянка овочевими рядами восени на Ізмаїльському ринку завжди викликала захват у його відвідувачів: яскраво-червоні помідори, м’ясисті стручки болгарського солодкого перцю та зеленувато-червоні – гострого, жовтогарячі груші та яблука, білосніжна капуста, чимала та принадна картопля, важкі зелені пучки кропу, петрушки та ін. Навіть під час воєнного стану в країні ці ряди залишаються наповненими барвистими овочами та фруктами, радуючи око як місцевих жителів, так і приїжджих.

Однак ціни на бессарабську городину на прилавках сьогодні продовжують викликати сум через свою дорожнечу. Наприклад, на минулих вихідних ціни на овочі та фрукти були такі:

– баклажани 60 грн;

– болгарський перець від 10 до 45 грн (залежно від розміру);

– редис 30 грн;

  • огірки 75 грн;

– червонокачанна капуста 40 грн;

– білокачанна капуста 25 грн;

  • кольорова капуста 50 грн;

– картопля від 15 до 30 грн (залежно від сорту);

– помідори від 30 до 75 грн;

  • зелені помідори 30-35 грн;
  • буряк 20 грн;

– цибуля від 27 до 30 грн;

– морква 28 грн;

  • кабачок 45 грн;

– груші 30–35 грн;

– зелень 1 пучок від 5 до 10 грн;

  • айва 15-20 грн;
  • виноград 45-70 грн;
  • яблука від 10 до 25 грн.

До речі, на оптовому ринку картоплю в сітках можна купити за ціною від 10 до 20 грн за 1 кг – вартість залежить від сорту картоплі, розміру та місця, звідки її привезли на ринок. Болгарський перець у сітках  – за ціною 25 грн за 1 кг, моркву – за 25 грн, а білокачанну капусту за 12 грн. Цибуля у сітках коштує 27 грн/кг, а морква – 30 грн.

Дамо невелику підказку: якщо бажаєте прикупити овочів все ж таки по трохи нижчій ціні, ніж зазвичай, то на базар варто піти не зранку, а в обід, незадовго до закриття ринку. Ближче до обіднього часу торговці завжди трохи опускають ціни, щоб продати товар, який швидко псується.

Наостанок зазначимо, що зі слів самих продавців, найближчим часом ціна на овочі та фрукти навряд чи буде сильно знижена, різниця складатиме лише декілька гривень.

Ніхто не знає, яким буде наступний день в умовах війни…

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.