Породілля з Татарбунарської громади почала народжувати під час її транспортування до медзакладу. Тож співробітникам Одеського обласного Центру ЕМД та МК довелось приймати вже 10-ті від початку нового року пологи в дорозі. Про це повідомляє Бессарабия.UA з посиланням на Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф.

Для 37-річної жінки це була восьма вагітність. Бригада у складі фельдшера Зажиренко Валентини,медичної сестри Гулі Людмили та водія Райляну Анатолія, прибувши на місце, одразу на ношах перенесли пацієнтку в авто швидкої і відправились до медзакладу. Проте на півдорозі перейми посилились і фіксувались уже кожні 5 хвилин. Тож фельдшер Валентина Зажиренко вирішила приймати пологи в автомобілі. Допомагала їй у нелегкій справі медсестра. Новонароджена дівчинка закричала одразу, фельдшер відсікла та обробила пуповину, плацента також була народжена, після чого авто відвезло маму з немовлям до пологового відділення Татарбунарської лікарні.

Незважаючи на те, що в кожній кареті ШМД є родовий набір з усім необхідним на випадок пологів, а самі медики мають великий досвід роботи в екстремальних умовах, пологи вдома чи в машині є дуже ризикованими. Тому майбутні матусі обов’язково мають ставати на облік, проходити обстеження, тримати контакт з акушером-гінекологом і заздалегідь приїздити до пологового будинку, щоб народити в умовах стаціонару під наглядом профільних спеціалістів.

Ті проблеми, які швидко вирішуються в умовах операційної, можуть стати смертельно небезпечними у разі, якщо пологи відбуваються посеред дороги. Дбайте про себе та своїх малюків і не додавайте собі зайвого стресу.