Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора — Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Саме з нагоди свята Татарбунарська центральна районна бібліотека  запросила на літературну вікторину  учнів професійного технічного аграрного  училища. До уваги присутніх була представлена  книжна виставка «9 листопада — День української писемності та мови», метою якої було знайомство молоді з підручниками, посібниками, словниками української мови та літератури. Також бібліотекарі акцентували увагу на одну з найвизначніших пам’яток культури початку ХІІ століття  «Повісті минулих літ».

Мультимедійна презентація «ЇЇ величність українське слово!» розкрила юнакам нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток. Кожного учасника заходу  чекало запитання з української мови: на яке треба було пояснити фразеологічні вислови, продовжити прислів’я, пояснити значення слів та деяких імен, а відповіді знаходили  в книгах, представлених на книжковій виставці. Учні з задоволенням прийняли виклик від бібліотекарів на знання української мови, де продемонстрували свої навички роботи з книгою.

Учасники заходу відзначили, що мова — це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь, а й наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.