Органи місцевого самоврядування та активні мешканці Татарбунарського району ініціювали відзначення 100-річчя від дня народження легендарного земляка Василя Захаровича Тура. Він увійшов в історію Татарбунарщини як справжній господарник, який  очолив у 1955 році невелике господарство і до початку 80-х років  перетворив його в багатогалузеве агропромислове підприємство —  колгосп-мільйонер, відомий далеко за межами України. 

На честь 100-літнього ювілею заслуженого працівника сільськогосподарської галузі України, Героя Соціалістичної праці, лауреата Державної премії Української РСР в галузі науки і техніки, депутата Верховної Ради Української РСР 9-11 скликань (1975-1986 рр.), ветерана Другої світової війни Василя Тура було встановлено пам'ятник. Право урочистого відкриття погруддя міський голова Андрій Глушенко надав голові районної ради Віктору Донкоглову, голові  районної ради сільгосптоваровиробників Віктору Голобородько та  Миколі  Подворному, представнику ТОВ «Агро-Олімп 2006». Встановлений пам'ятник був виготовлений на кошти сільгоспвиробників міста і району. 

Окрім цього з нагоди дня народження легендарного земляка проведено футбольний та шахматно-шаховий турнір, а також тематичну концертну програму «Час пам'яті». Про день народження  Василя Тура татарбунарцям нагадували й бігборди.

Василь Тур є особою, яка підлягає під дію закону про декомунізацію і, відповідно, названі в Татарбунарах на його честь школа та  вулиця мали б бути переіменовані, як того і вимагав один із депутатів міської ради. Зважаючи на  

заслуги  талановити керівника і ті великі й добрі справи, які  він зробив для блага міста і району, депутати міської ради вирішили не лише не декомунізувати Василя Захаровича Тура, а навпаки увіковічити пам'ять про нього.