дунай

Дунайська комісія на черговій сесії 15 червня розпустила Підготовчий комітет Дипломатичної конференції з перегляду Конвенції про режим судноплавства на Дунаї, до якого також входила росія, та створила Підготовчий комітет Дипломатичної конференції з режиму навігації на р. Дунай у складі виключно придунайських держав, без представників росії, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Таким чином, зроблено ще один крок, щоб рф не лише отримала заслужене покарання за свої дії, а й щоб питаннями розвитку судноплавства на Дунаї займалися виключно придунайські країни», — наголосили у МЗС.

Крім того, комісія також скоротила дипломатичну посаду радника у Секретаріаті Дунайської комісії, яку обіймав представник росії, та внесла зміни до Правил процедури комісії й цілої низки її регламентів і внутрішніх положень. Відповідно до них, тепер жоден громадянин росії не зможе претендувати на здобуття дипломатичних чи адміністративно-технічних посад у Секретаріаті комісії.

«Дякуємо за роботу українській команді та нашим міжнародним партнерам-членам Дунайської комісії, без яких ці історичні рішення не були б можливі», — зазначили у міністерстві.