куряче м'ясо

Продукти з небезпечними мікроорганізмами було експортовано з Польщі. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Держпродпотребслужбу.

До Головного управління надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі.

Виробником небезпечного товару є польська компанія Drobiowo.Pl Mariola Krysiak.

Сальмонела Ентерік – це палочковидні, жгутикові, факультативні аеробні, грамнегативні бактерії. У хворих спостерігається різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання. Симптоми хвороби з’являються через 6-72 години (зазвичай через 12-36 годин) після поглинання Salmonella,  хвороба триває від 2 до 7 днів.

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6; тел. +380487161301.