За даними моніторингу рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції по області, за період з 11 по 17 липня, зріс на 20%, у тому числі серед дiтей до 17 років – на 9,3%, серед дорослих – на 33,8%. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на ДУ «Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України».

У структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років – до 57%. Найвразливішою залишалась вікова група 1-4 роки (51,3 %).

Згідно з аналізом хворих захворювання пов’язують з такими факторами:

– вживання готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання – 25,4%;

– вживання немитих овочів та фруктів – 20,5%;

– кондитерські вироби з торговельної мережі – 15,8%;

– м’ясні продукти, придбані на ринках – 7,1%;

– молочні продукти, придбані на ринках, в т.ч. стихійних – 8,4%,

– порушення правил догляду за дітьми – 12,6%;

– риба солона та в`ялена – 3,8%;

– яйця з недостатньою термічною обробкою та сирі – 2,4%;

– морепродукти – 1,7%;

– не встановлений фактор – 2,3%.

На минулому тижні зареєстровано спалах сальмонельозу серед населення м. Одеси, пов’язаний з вживанням кондитерського виробу, придбаного в одній із мереж супермаркетів за різними адресами та виготовленого кондитерським цехом, розташованим в Одеському районі. Всього захворіло 32 особи, у тому числі 7 дітей. За даними лабораторних досліджень у 20-ти хворих, у тому числі у трьох дітей, діагноз підтверджено лабораторно – виділено сальмонелу Ентерітідіс.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.