Збірні команди веслувальників України продовжують проводити тренування та збори в Європейських країнах, та брати участь в чемпіонатах країн, де знаходяться. Серед них була і команда учнів-спортсменів ДЮСШ з Вилкове Одеської області. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Вилківську ДЮСШ.

Зокрема, дівчата-спортсменки Наталя Томак і Вероніка Калініна брали участь у чемпіонатах Латвії, Естонії серед юнаків та дівчат 2005-2006 р.н. та зайняли призові місця.

Та більш яскравою подією став виступ на чемпіонаті Болгарії з веслування на байдарках і каное серед юнаків 2008-2009 р.н. спортсмена ВДЮСШ В’ячеслава Молчанова. Ці змагання проходили декілька днів поспіль, з 6 по 9 липня у місті Пловдив, де юнаки змагалися на дистанціях К-1 в 500 і 1000 метрів.

Після попередніх та півфінальних заїздів на дистанції 1000 метрів у перемозі багаторазового чемпіона Болгарії Колояна Ніколова ніхто не сумнівався. Але у фінальному заїзді В’ячеслав видав такий фініш, що усі суперники залишилися позаду, а медаль за І місце чемпіонату Болгарії приїхала до міста Вилкове.

На дистанції 500 метрів у запеклій боротьбі на фініші з Колояном В’ячеслав  посів ІІ місце.

Таким чином, чемпіоном Болгарії став вихованець Вилківської ДЮСШ В’ячеслав Молчанов.