Цими вихідними завершився XVI літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, який проходив у Банській Бистриці (Словаччина). Збірна команда України продемонструвала гідний результат, виборовши 18 медалей – 6 золотих, 6 срібних та 6 бронзових. Про це інформує Бессарабія.UA з посиланням на міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.

Серед 48 країн-учасниць фестивалю українці посіли сьому сходинку у загальнокомандному заліку. Вони змагалися у спортивній гімнастиці, легкій атлетиці, плаванні та дзюдо.

Боротьба на спортивному фронті триває щодня. Детальніше про досягнення українських спортсменів у поточному році:

– Футзал:

Чоловіча збірна України стала срібним призером студентського чемпіонату світу з футзалу, що відбувся у Португалії.

– Теніс:

Юні українці стали бронзовими призерами чемпіонату Європи серед юнаків і дівчат до 14 років у чеському місті Мост.

Третє місце у парному розряді посіли Нікіта Білозерцев та Павло Бондарчук.

– Спортивне орієнтування:

Національна паралімпійська збірна України здобула дві медалі на чемпіонаті світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що проходив у польському місті Єленя-Гура.

«Срібло» здобув Владислав Вовк у дисципліні ПреО (точна інтерпретація ситуації на місцевості за допомогою карти).

Владислав Вовк, Валерій Литвинов та Ірина Куликова здобули «бронзу» в командній естафеті.

– Футбол:

ФК «Динамо» пройшов до наступного раунду Ліги чемпіонів. У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду «біло-сині» у додатковий час вирвали перемогу у турецького «Фенербахче» — 2:1.

– Боротьба:

Борець греко-римського стилю Євген Поковба здобув «золото» у ваговій категорії до 45 кг на чемпіонаті світу U-17 в італійському Римі.

Жіноча збірна з боротьби на цьому ж турнірі посіла третє місце у командному заліку та принесла Україні п’ять медалей – Марія Єфремова (53 кг), Марія Зенкіна (73 кг), Євгенія Друзенко (40 кг), Анастасія Польська (43 кг), Єлизавета Кулаківська (46 кг).

– Веслування:

Три золоті нагороди здобули українки на чемпіонаті Європи з веслувального марафону у місті Сількеборг (Королівство Данія):

  • Анастасія Дежицька, каное одиночка, юніори, 11,8 км;
  • Людмила Бабак виграла два «золота» у каное одиночці на дистанціях 3,4 і 15,4 км.

– Тхеквондо (ВТФ):

Давід Гулій посів третє місце у ваговій категорії +65 кг на чемпіонаті світу серед кадетів у болгарській Софії.

– Скелелазіння:

У доробку наших скелелазів чотири медалі на Кубку Європи серед юніорів та молоді в італійському Меззоломбардо. Їх здобули Ксенія Горєлова, Оксана Бурова, Дар’я Ткачова, Григорій Ільчишин.

– Гольф:

Вперше в історії українського гольфу національна збірна посіла друге місце на командному чемпіонаті Європи серед аматорів у місті Альчутдобос (Угорщина).

Команда жінок у складі Ельвіри Растворцевої, Марії Федорович, Софії Пилипенко та Єлизавети Растворцевої завоювала «срібло».

Всього з початку року українські спортсмени вибороли на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту осіб з інвалідністю — 1203 нагороди:

  • 507 золотих;
  • 333 срібних;
  • 363 бронзових.

Підпишіться на наш телеграм-канал і читайте новини у зручний для вас час.