спорт грошова виногорода

Спеціальна «Програма виплати грошових винагород спортсменам Арцизької міської територіальної громади за результатами олімпійських, неолімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видів спорту на 2023 рік» була ухвалена сьогодні, 24 лютого, під час засідання

Ремонт будинків та відеоспостереження: в Арцизі виділять кошти з місцевого бюджету на надання допомоги ОСББ

Сьогодні, 24 лютого, на черговому засіданні Арцизької міської ради депутати прийняли «Програму підтримки та стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті Арциз». Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Арцизьку міську раду.

Причиною для прийняття спеціальної Програми для ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) стали проблеми в управлінні та утриманні таких житлових будівель. Своєю чергою це призводить до знецінення майна та зниження рівня комфорту їхніх мешканців.

Тому керівництво громади вирішило піти назустріч жителям ОСББ та затвердило спеціальний документ під назвою «Програма підтримки та стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті Арциз».

Ним передбачено низку заходів, спрямованих на підвищення зацікавленості співвласників житла у формуванні об’єднань, а також на підтримку їхньої діяльності. Зокрема, йдеться про надання консультативної підтримки з питань створення та функціонування ОСББ, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед мешканців, а також надання фінансової та матеріальної допомоги для реалізації проєктів, спрямованих на поліпшення умов проживання.

Кошти з місцевого бюджету будуть направлені на надання допомоги ОСББ шляхом спільного фінансування ремонтних робіт у багатоквартирних житлових будинках та встановлення систем відеоспостереження для підвищення рівня безпеки проживання мешканців багатоповерхівок, використання сучасних систем безпеки, а також фінансування заходів з усунення аварій у житловому фонді.

Програма, яка розрахована на 3 роки, сприятиме формуванню і розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які мають за мету підвищення якості управління, поліпшення умов проживання та зменшення витрат на утримання будинків.

До активної участі у реалізації Програми можуть долучатись абсолютно усі ОСББ громади.

М. Нікова

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.

Арцизької міської ради. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Арцизьку міську раду.

Депутатський корпус дійшов висновку, що такий вид заохочення стимулюватиме молоде покоління до занять спортом, до пошуку спортивних талантів для підготовки спортивних резервів спорту, вищих досягнень шляхом участі у міських, обласних та державних змаганнях і турнірах, та популяризуватиме здоровий спосіб життя у громаді.

Згідно з прийнятою Програмою, найкращі спортсмени громади матимуть змогу отримати одноразову фінансову підтримку за призові місця на всеукраїнських та міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських, дефлімпійських та паралімпійських видів спорту в період 2022-2023 років.

Зокрема, гроші будуть отримувати ті спортсмени-переможці з Арцизької міської територіальної громади, які посіли перші-п’яті місця у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видів спорту, які входять до програми:

  •  всесвітньої універсіади (літня, зимова);
  • юнацьких Олімпійських ігор;
  • Європейських ігор;
  • чемпіонатів Європи серед дорослих;
  • чемпіонатів світу серед молоді і юніорів;
  • чемпіонатів світу серед юнаків, дівчат і кадетів;
  • чемпіонатів Європи серед молоді і юніорів;
  • чемпіонатів Європи серед юнаків, дівчат і кадетів;
  • юнацьких олімпійських фестивалів;
  • міжнародних федерацій, які підписали угоду про співпрацю з Всесвітнім антидопінговим агентством.

Виплата винагород буде здійснюватися за кожним видом змагань протягом 2022-2023 рр.