Амазонка

Сам чемпіонат буде проходити з 17 по 20 серпня в Абу-Дабі. Ізмаїльчанка Діана Пойда представлятиме Україну у складі збірної на найвищому рівні. Дівчина вже вирушила в дорогу. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на тренера та президента клубу «ММА Izmail» Максима Журавльова.

На даний момент Діана є чемпіонкою України з ММА, панкратіону та греплінгу. На чемпіонаті світу цілеспрямована дівчина виступатиме у вазі до 67 кг, у віковій категорії 14-15 років.

Силову та технічну підготовку спортсменка проходила в ізмаїльському клубі боксу «Дунаєць», який надав для цього всі необхідні умови (зал, тренерів, басейн, парильню тощо).

Варто зазначити, що підготовка до чемпіонату світу була для спортсменки складною, тому що їй довелося скидати близько 4 кг, щоб увійти до вагової категорії, де є гідна конкуренція. За новими правилами процедура зважування спортсменів відбуватиметься у день проведення боїв.

На жаль, Діана їде без свого тренера, тому що федерація IMMAF не включила його до списку тренерів, яким міністерство молоді та спорту України дало дозвіл на виїзд з України під час воєнного стану. Але зі збірною їдуть близько 30 тренерів інших клубів, тому є надія, що вся збірна виступить як одне ціле. Зараз це особливо важливо – показати всьому світу, що навіть під час війни українські спортсмени завойовують золото на найвищих п’єдесталах.

Перший бій Діани пройде 18 серпня, пряма трансляція поєдинку буде доступна за посиланням: Immaf.tv, а також у групі інстаграм: @club_mma_izmail.

Побажаємо нашій «Амазонці» удачі, перемоги та повернутися без травм!

Підписуйтесь на наш канал у телеграм і читайте новини у зручний для вас час.