електронна петиція

Вчора, 11 липня, на сторінці електронних петицій офіційного інтернет-представництва Президента України оприлюднено нову петицію № 22/148468-еп за назвою «Можливість голосуванням в «Дії» звільняти з посади будь-якого держслужбовця». Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Автор даної електронної петиції – Роман Сліпченко, який звернувся до Президента і народу України, та запропонував «реалізувати інструмент прямої демократії – звільнення держслужбовців шляхом голосування через “Дію”.

На думку Романа, кожен громадянин повинен мати можливість винести на голосування питання звільнення будь-якого держслужбовця (суддю, депутата, митника, міністра і т. д.).

«Не має бути в Україні ситуації, коли народ не може впливати на тих, кого вибрав і кого утримує на свої податки. Не може бути розходжень між потребами українців і роботою чиновників, нас зовсім не влаштовує повна безкарність корупціонерів у владі», – вказує він у петиції.

«Якщо на голосуванні більшість висловиться за звільнення – органи влади зобов’язані у встановлений термін винести та виконати відповідне рішення.

Втілити принципи:

Регіональність. За звільнення держслужбовця регіонального рівня голосують жителі відповідного регіону.

Відповідальність. На органах влади лежить повна відповідальність за винесення і виконання рішення голосування. Однак жоден учасник голосування не може бути притягнутий до відповідальності чи в будь-якій формі переслідуватись за винесення на голосування будь-якого питання.

Невідворотність. Рішення голосування не може скасовувати жоден орган влади, крім повторного голосування. Звільнений у результаті голосування чиновник більше не повинен мати права займати державні посади», – зазначено в електронній петиції.

Електронна петиція найшла відгуки в українців, оскільки з моменту її опублікування вона вже набрала 1575 голосів і ця цифра достатньо швидко зростає.

Збір підписів триває. Залишилося 91 день.

Ознайомитися зі змістом петиції та підтримати думку її ініціатора можливо за посиланням.

Підпишіться на наш телеграм-канал і читайте новини у зручний для вас час.