мобільні вогневі групи нацгвардійців

Угруповання швидкого реагування були створені на базі 11 бригади імені Михайла Грушевського Національної гвардії України. Їх головна задача – захищати небо від іранських дронів-камікадзе та землю від диверсійно-розвідувальних підрозділів загарбників. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Південне оперативно-територіальне угрупування Національної гвардії України.

До складу цих груп увійшли професійно підготовлені бійці, які щодня знаходяться напоготові. До їх обов’язків входить захист підступів об’єктів критичної інфраструктури та стратегічні об’єкти.

Робота полягає в тому, що група висувається на визначене місце, відпрацьовує заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повертається до місця дислокації.

«Наразі ми оснащені потужним прожектором, який виявляє повітряні цілі на відстані до 8 кілометрів, та великокаліберним кулеметом, аби знищувати ворожі дрони, – зазначає один з гвардійців. – Якщо на територію області загарбники просто подумають зайти, ми швидко їх відправимо у всім відомому напрямку».

Задля мобільного пересування групи використовують позашляховики, які модернізовані під виконання бойових завдань.

«Для успішної реалізації поставленої задачі, необхідно пересуватись непомітно та швидко. Повітряні цілі не зупиняються, їх направляють з метою ураження критичної інфраструктури, стратегічних об’єктів та, на жаль, по цивільних будівлях. Російські терористи випускають дрони без логічної послідовності: сьогодні — енергетичний об’єкт, завтра — лікарня чи житловий будинок», – розповідає офіцер мобільної вогневої групи.

Разом з побратимами інших військових, правоохоронних формувань, бійці Національної гвардії України щодня оберігають спокій і безпеку мешканців міста та області: «Ми вже успішно збивали дрони зі стрілецької зброї. Намагаємось це робити на підступах до міста і є ефективний результат. Завдяки постійним тренуванням, тільки підвищуємо свої знання та навички. Ми в змозі зупинити ворога».