Обстановка в операційній зоні складна, динамічна у розвитку, але контролюється силами оборони півдня України. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на ОК «Південь»

Протягом дня ворог здійснив спробу відновити втрачене положення шляхом проведення контратаки в напрямку Брускінське – Білогірка. Успіху не мав.

На Миколаївщині – проводив повітряну розвідку і позбавився летючого шпигуна «Елерон-3», а при спробі застосувати дрон-камікадзе типу “Лансет”, яким намагався атакувати радіолокаційну станцію, летючого агресора було знищено стрілецькою зброєю.

Чотири удари нанесено ворожою авіацією по наших позиціях.

Вранці – двічі парою ударних Ка-52. Без наших втрат.

Опівдні трійка Ка-52 у районі Ольгіного, маючи намір атакувати наші підрозділи, нанесла ураження по своїх, за що на зворотному шляху була атакована засобами протиповітряної оборони російських військ. Таким чином, ворог черговим жестом доброї волі позбавив себе одного ударного Ка-52. Наших втрат не допущено.

Під час ракетної атаки парою ворожих Су-34 ракетами типу Х-31 в напрямок Баштанки, обидві ракети були знищені силами нашої протиповітряної оборони.

Надвечір важкою артилерією 152-го калібру було обстріляно Велику Костромку. Влучання по відкритих місцевостях. Без втрат.

Нашою авіацією нанесено 4️ удари по ворогу із застосуванням літаків штурмової авіації, бомбардувальників та гелікоптерів. Уражено 4️ опорних пункти ворога в районі Андріївки, Білогірки і Благодатного.

Таким чином, Андріївку звільнено й остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції!

Протягом доби нашими ракетно-артилерійськими підрозділами підтримувався вогневий контроль основних транспортних артерій тимчасово окупованих територій Херсонщини. Загалом виконано 300 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога складають: 89 одиниць особового складу, танк Т-62, самохідна гаубиця «Мста-С» та «Мста-Б», мінометний комплекс «Сані», 2️ одиниці броньованої та 6️ – автомобільної техніки, а в Білогірці знищено склад ворожих боєприпасів.

Корабельне угруповання флоту рашистів у кількості 11 одиниць продовжує маневри й укриття в ракетно безпечних районах Чорного моря, вздовж кримського узбережжя. Тим часом 2️ ракетних та 1️ великий десантний корабель – у готовності до застосування за призначенням.

Тож, загроза ракетних ударів залишається актуальною, висадка морського десанту на рівні – не виключена.