південь

Поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 23.07.2022. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням ОК “Південь”.

Обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена, але контролюється силами оборони.

Ворог продовжує оборонятися, намагаючись утриматися на зайнятих рубежах за рахунок обстрілів реактивними системами залпового вогню і авіаційних ударів.

Вдень парою ворожих ударних гелікоптерів Ка-52 атаковано околиці Андріївки. Без наших втрат.

Надвечір 60-ма реактивними снарядами РСЗВ “Град” обстріляно село Канівське на Запоріжжі. Влучання по відкритій прибережній місцевості та островах в Дніпрі. Втрат та руйнувань нема.

Нашою штурмовою авіацією та гелікоптерами нанесено удари по ворожим опорним пунктам на Херсонщині і по скупченню ворожої сили та техніки на Миколаївщині.

Зафіксовано втрати ворога в кількості рашистів, реактивної системи залпового вогню «Град», БТР-82, самохідних потужних гармати “Піон”, одиниць автотехніки та складу з боєприпасами.

Остаточні втрати ворога – дорозвідуються.

У Херсоні окупаційна влада, не маючи підтримки населення шукає «спеціалістів», які могли б працювати на захоплених підприємствах. Для цього окупанти навіть «відновили роботу» в захопленому ними Центрі зайнятості.

А серед молоді намагаються насаджувати проросійський світогляд через так зване «військово-патріотичне виховання».

Одночасно, побоюючись висадки десанту, окупаційні війська мінують узбережжя.

В штормовому Чорному морі продовжують чатувати два ракетоносці з 16-ма «Калібрами», кількість вдк збільшилась до двох.